Иво Димчев се присъединява към звездния каст на Франкофоли в Пловдив в петъчната вечер на 21 юни. Иво е български артист, певец, автор на песни и театрален режисьор, базиран в Ню Йорк.

 

Артист-резидент в експерименталната театрална компания La Mama в Ню Йорк. Той също е сценарист и режисьор на повече от 40 сценични продукции, представени на най-добрите фестивали на изкуствата.

 

Негови концертни и театрални представления обикалят по целия свят: Париж, Ню Йорк, Лос Анджелис, Берлин, Сан Франциско, Лондон, Амстердам, Бъркли, Белград, Истанбул, Сидни, Прага, Копенхаген,  Хамбург,  Хелзинки,  Грьонинген, Буенос Айрес и много други.

 

Иво Димчев преподава изкуство в шест световни академии. Сам е носител на множество награди. Текстове на Иво Димчев са включени в саундтраците на няколко международни и американски филми.

 

Ексцентричността и красивият му глас бързо му донасят световна слава. През 2020 година, по време на пандемията, той се завръща в България и организира поредица безплатни концерти по домовете на хората.

 

„Димчев вдъхва рядка форма на доверие, като култивира интимна общност с публиката.“ The New York Times

 

„Димчев е първокласен текстописец, дълбок дори когато е прост“ New Yorker

 

„Красивото му пеене звучи като глас на стар запис: покъртително далеч.“ - Financial Times

 

Алексис Карлие е 29-годишен френски певец и автор на песни. С баритонова гама, обхващаща 4 октави, Алексис обича да композира и пее силни и завладяващи мелодии. С повече от 700 хиляди последователи в социалните медии и милиони гледания, с помощта на мини-кавъри и издаването на EP с 5 песни през октомври 2023, озаглавен «Dans le mille», той получава близо 2 милиона стриймвания в стрийминг услуги и също толкова гледания за съответните музикални видеоклипове в YouTube.

 

 

На 30 март 2024 г. той се появява в известното шоу „The Voice“ на TF1, а неговият мини-кавър на “Now we are free” (от филма Gladiator) се превръща в тотален хит: звукът е използван в повече от 130 000 видеоклипа по целия свят в Instagram и Tiktoк.

Седмото за България издание на най-големия международен франкофонски фестивал Франкофоли  /под марката на френския фестивал Les Francofolies/ ще се проведе на 21 и 22 юни  на стадион «Ботев» с подкрепата на Фондация «Пловдив 2019».

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: [email protected]; [email protected]


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…